Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en del af SEO som giver din hjemmeside autoritet på internettet, når andre eksterne hjemmesider linker til din fungerer disse som en reference. Med andre ord bliver din hjemmeside mere troværdig hvis den har de rigtige backlinks. Når søgemaskiner som google kigger på din hjemmeside og ser du er troværdig grundet gode backlinks, øger den markant muligheden for at du bliver rangeret højere end en hjemmeside der ikke arbejder med linkbuilding.

Derfor er linkbuilding vigtig for din SEO

Linkbuilding fortæller google at din hjemmeside er en kvalitetskilde for folk der potentielt vil besøge den. Linksene til hjemmeside fungere som referencer, hvor en ekstern hjemmeside anbefaler din til deres besøgende. 

Eksempel fra virkeligheden.

Du vil gerne invitere familien ud på en god middag, men du ved ikke hvor du skal invitere dem hen? Helt naturligt vil man begynde at søge rundt på nettet efter diverse blogs og anmelderes sider, for at se hvad der bliver anbefalet. 

Disse sider giver deres anbefaling af en restaurant, så restauranten eksponeres til dig som en potentiel kunde, i bloggen vil der naturligt blive linket videre til restaurantens hjemmeside, hvor du selv kan danne dine holdninger samt meninger på baggrund af det som der tidligere er læst på bloggen.

Restauranten satser her på at du booker et bord hos dem på baggrund af det post på bloggen som du har læst, men uanset om du booker et bord eller ej har du besøgt deres side hvilket er med til at øge deres hjemmesides trafik.

Hvordan er det google evaluerer links?

Googles søgemaskiner anvender et hav af forskellige faktorer og algoritmer til at rangere hjemmesider.

Vi har udarbejdet en samlet liste over hvilke faktorer vi mener er de vigtigste man arbejder med i forbindelse med sin SEO.

“Linkbuilding er det som giver din hjemmeside referencer hvilket er med til at styrke websitets autoritet, der resulterer i en højere rangering.”

Hvad får bloggere mm. ud af linkbuilding?

  • Betaling for at skulle poste en bestemt tekst på deres hjemmeside/blog (dette gælder kun betalte links)
  • Content til deres hjemmeside/blog som de ikke nødvendigvis selv skal udarbejde og endda kan blive betalt for.
  • Linking til et hav af forskellige hjemmesiden som de selv kan tilpasse deres niche

Hvad får virksomhederne ud af linkbuilding?

  • Øget eksponeringen gennem diverse blogs og andre typer af eksterne hjemmesider.
  • Øget trafik på egen hjemmeside.
  • Referencer og anbefalinger fra eksterne blogs.
  • Højere rangering på google, da googles søgerobotter når de ser på din hjemmeside, checker den for backlinks der fungerer som referencer til din.
  • Booste deres hjemmside gennem blogs og content marketing

Hvad er backlinks?

Backlinks (også kendt som “indgående links” eller “envejslinks”) er links fra et websted til en side på et andet websted. Google og andre større søgemaskiner betragter backlinks som “stemmer” for en bestemt side. Sider med et stort antal backlinks har tendens til at have en høj organisk placering på søgemaskinerne.

Hvordan virker backlinks?

Backlinks er det man almindeligvis vil kalde for hyperlinks, som du møder i forbindelse med ankertekst og ankerbillede. Når noget kaldes for en anker tekst/billede betyder det at besøgende på din hjemmeside kan klikke på billedet eller teksten, hvor de efterfulgt sendes videre til en anden hjemmeside.

Derfor er det vigtigt med backlinks.

Da man i sin tid begyndte på søgemaskiner var disse ikke udviklet nok til at kunne aflæse selve tekst indholdet på en på gælden side. Dette gjorde at man blot skulle poste en tekst med en masse af de søgeord for at opnå en høj placering, hvilket ikke gavnede nogen parter.

I nyere tid har søgemaskinerne udviklet sig til den grad at man rangeres på baggrund af mere end 200 forskellige faktorer, der afgør hvor højt du vil blive placeret på ranglisten.

Hvorfor er det så vigtigt med links?

Siden internettet startede har links været vigtige, da internettet kan sammenlignes med et stort arkiv med en masse forskellige dokumenter, hvor links er det som kobler disse tusindevis af dokumenter sammen.

Eksempel

Skal man til at skrive en opgave til skolen hvor man har en masse forskellige kilder, bilag og dokumenter kan det være svært at holde styr på det hele. 

For at holde styr på dette laver man en indholdsfortegnelse (søgemaskinerne) over alt dokumentet (internettet) indeholder. Yderligere referere man i sin tekst til forskellige kilder (links) man har anvendt i løbet af sin udarbejdelse af opgaven.